Paljun käyttöohjeet

Paljun sijoittaminen ja täyttö
1. Sijoita palju sopivaan paikkaan, jossa alusta on mahdollisimman kova ja tasainen.
2. Ota huomioon että palju on myös tyhjennettävä samaan paikkaan, sillä
täysinäistä paljua ei saa siirtää.
3. Laske kärryn kulmissa olevat jalat maahan ja kiristä. Tarkista että kärry on huolellisesti tuettu.
4. Täytä palju vedellä (Tilavuus n. 1500l)
5. Mikäli jätät veden yöksi paljuun, huolehdi että vesi ei pääse jäätymään ja että
kärry on varmasti tuettu huolellisesti. Tarkista myös että pesästä on tuli sammunut.

Paljun lämmitys
1. Tarkista ettei paljun läheisyydessä ole mitään helposti palavia kohteita.
2. Kun paljun vesipinta ylittää ylävesiputken tason, niin pesän voi sytyttää. (Talvella tarkista, että kaminan putket eivät ole jäässä!) Tarkkaile säännöllisin ajoin lämpötilan nousua. Paljun lämmitys aika on n:2-3h. Suositeltava lämpö 38°C +/- 2°C astetta.
3. Sekoita vettä sekoitusmelalla, Kun palju on sopiva ja tasaisen lämmin, niin nouskaa varovasti paljuun ja nautinto voi alkaa.
4. Hygienian kannalta suosittelemme aina suihkua ennen paljua. Jos haluat saat mukaan kloorin, mitä voit käyttää, jos teitä on isompi porukka tai haluatte käyttää samaa vettä esim. koko viikonlopun. HUOM. muita puhdistusaineita tms. ei saa lisätä paljuumme.

Varoitus!! Mikäli kaminassa on tuli kylpemisen aikana, tulee kaminan vesiliitännöistä noin 70 asteista vettä paljuun. ÄLÄ ISTU VESILIITÄNNÄN KOHDALLA!!!
Varoitus!! Talvella paljun portaat ja muu ympäristö ovat vaarallisen liukkaita,
koska paljusta roiskuva vesi jäätyy niihin!!
Varoitus!! Huolehtikaa aina itsestänne ja muista kylpijöistä, ettei kukaan nukahda ja huku paljuun.
Varoitus!! Älkää päästäkö lapsia valvomatta paljun läheisyyteen.

Paljun tyhjennys
1. Tyhjennä palju avaamalla pohjatulppa, liitä poistoletku (10m) sivussa olevaan poistohanaan ja avaa hana. Lisäksi muista avata kaminan poistotulppa
2. Puhdista palju ennen palauttamista. Paljun mukana kulkee puhdistusaine ja harja. Muita aineita tai välineitä ei tarvitse eikä saa käyttää, lopullinen desinfiointi suoritetaan ennen paljun seuraavaa vuokrausta
3. Ennen kuin lähdet vetämään paljua, huolehdi että tukijalat ovat ylhäällä, putki ja kansi on kiinnitetty huolellisesti ja kaikki tippuvat tavarat on poistettu paljun päältä. Kuljettaja vastaa aina paljun kuljettamisesta. Paljukärryssä on liikennevakuutus sekä kasko, kuljettajan ollessa syyllinen vahinkoon omavastuu on minimissään 500€.